Vegan la cumparaturi: Ce trebuie sa stii cand adopti acest stil de viata

V-ati hotarat sa adoptati un stil de viata bazat pe plante, dar simtiti ca acest pas este dificil, pentru ca nu stiti de unde incepeti? Tranzitia la un stil de viata vegan poate parea uneori descurajanta, insa ceea ce este cu adevarat dificil este adesea ideea unei schimbari radicale a stilului de viata.

⏺ Este foarte important ca progresul sa fie in ritm propriu. In primul rand, daca nu exista motivare, misiunea ar putea sa para imposibila, de aceea persoana care ia aceasta decizie trebuie sa se informeze cat mai mult cu privire la stilul de viata vegan.

Ceea ce trebuie sa se înteleaga este ca veganismul nu este o dieta!

Te ajuta sa slabesti? Cu siguranta, insa tot pe aceleasi principii ca intr-o dieta omnivora – o alimentatie sanatoasa, care sa contina toti nutrientii necesari, miscare cat mai multa si adoptarea unor obiceiuri benefice organismului (o rutina alimentara, pozitia corecta la masa, consumul de suplimente alimentare).

➡️ Tranzitia la o dieta vegana ar trebui realizata dupa un plan riguros, in care informarea ar trebui sa fie principala preocupare. Acest lucru poate parea descurajant la inceput, insa odata ce temele au fost facute, veti avea oportunitatea de a descoperi o noua lume a gastronomiei si a unei vieti responsabile fata de umanitate si mediu.

🍅Vegan la cumparaturi🥑

   Sunt anumite reguli de aur de care trebuie să tineti cont.

  • Intotdeauna, inainte sa puneti un produs in cos, cititi cu atentie eticheta! Unele produse, desi aparent nu ar avea de ce sa nu fie vegane, pot contine anumite ingrediente si conservanti de origine animala. Asadar, verificati etichetele tuturor produselor ambalate pe care le utilizati in timpul gatitului, cum ar fi bulion, cuburi pentru ciorbe, sosuri și conserve. Ingredientele care trebuie luate in considerare includ zerul, cazeina si lactoza, toate derivate din lapte.
  • Nu toata painea este creata egal! Majoritatea sortimentelor de paine de pe piata, in special cele din faina alba, contin unt di unele contin lapte sau derivate din lapte. Acelasi lucru este valabil si pentru produsele de patiserie.
  • Fiti atenti la produsele care contin gelatina, precum jeleurile, bomboanele gumate
  • Utilizati tofu moale ca o alternativa la lapte in deserturi si asigurati-va ca utilizati alternative fortificate lactate bazate pe plante, deoarece acestea contin vitamine si minerale adaugate, precum B12 si calciu
  • Este esential ca toate dietele vegane sa conțina o sursa sigura de vitamina B12. Acest nutrient este necesar pentru a ajuta la accelerarea reactiilor in organism, iar deficienta poate provoca anemie si afectarea sistemului nervos.

Potrivit The Vegan Society Foundation, alimentele intr-o dietă bazata pe plante ar trebui consumate astfel:

GoodFood UK propune masurarea alimentelor intr-un mod inedit, usor de urmat in viata de zi cu zi:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s