Misiunea noastra

Love your body card, poster. Copyright

Nu mai este nici o îndoială că mâncăm prea puțin pentru avantajele nutriționale. Multe dintre alegerile noastre culinare nu sunt bazate pe rațiune, ci pe sentimente, pe plăcere, pe experiență și surprindere. Si asa ajungem intr-o lupta cu dietele si ne aflam constant in discuțiile interminabile despre mâncare si slăbit.

Buna, eu sunt Mirela, tehnician nutritionist, si toata viata mea a fost o dieta! M-am intrebat – Cum poate un gurmand ca mine să supraviețuiască într-o lume obsedată de calorii si diete? Răspunsul era simplu și neașteptat de ușor – compasiunea!

Un exercitiu de logica pentru sine – de ce sunt occidentalii atât de revoltați împotriva festivalului de la Yulin, unde sunt sacrificați câini pentru a fi consumați apoi ca delicatese? Citisem articole în care erau numiți sălbatici sau inumani. Și m-am întrebat – este oare mai puțin inuman să ignori faptul ca acea caserolă de aripioare de pui vine de la un animal sacrificat în condiții chiar mai inumane decît cele de la Yulin.?
Însă nu este oare în natura umană să trăiască în iluzia că unele ființe sunt mai importante decât altele? Iar atunci mi-am dat seama de acest Levant în care trăieste varianta contemporană a homo sapiens. În acea seară, am încetat să mai fiu ignorantă, și am îmbratisat ideea de a fi vegana cu foarte mult entuziasm. Știam că nu mă voi mai întoarce la vechile obiceiuri, atât de senin am luat această decizie. Nu am făcut asta pentru că era la modă, nu am făcut asta pentru a fi diferită, nu am facut asta pentru a enerva oamenii din jur.

Am făcut asta pentru mine si animale. Pentru mine si planetă. Am făcut asta pentru că simt că am o datorie față de lume.

Toți avem!

Cinci ani după? 15 kilograme mai slabă, mult mai energică, mai puține probleme digestive, o piele strălucitoare, mai puține tentații culinare, mai multă mâncare extraordinar de delicioasă… și totul fără să renunț la obiceiurile mele gurmande!Doresc sa impartasesc secretele unei vieti implinite, in care poti sa mananci ce vrei, cat vrei, insa respectand cateva reguli de aur!

For more info, follow my blog NUTRITIEVEGANA.COM or @FOLLOW ME on Twitter & Facebook @HERBIVAL